Over Hilly Jansen

Hilly’s werk wordt gekenmerkt door expressieve uitdrukkingen, bijzondere kleuren en prachtige materialen.

“Ik verhuisde als kind, met mijn ouders, van Amsterdam naar Zandvoort en ben hier opgegroeid.” Met wielrenner Roy Schuiten heeft Hilly jaren in België gewoond en als mannequin gewerkt. Met haar kinderen terug in Zandvoort is ze bij de gemeente gaan werken. “Ik ben kunstenaar, dus bij de publieksbalie werden alle vragen over cultuur altijd naar mij doorgeschoven.”

Het kwam dan ook niet uit de lucht vallen dat zij gevraagd werd voor de functie van directeur van het Zandvoorts Museum, wel in de wetenschap dat het museum waarschijnlijk de deuren zou moeten sluiten. Inmiddels heeft het museum, onder Hilly’s leiding, haar bestaansrecht bewezen. Zij voelt zich hier als een vis in het water, alleen de tijd om te werken aan eigen kunst kwam vaker in de knel. Ondertussen heeft Hilly hier weer meer tijd voor gevonden, zo ook voor het geven van workshops.

In opdracht

Naast eigen werk schildert Hilly ook in opdracht en exposeert regelmatig op verschillende locaties. Aangezien zij graag haar kennis en ervaring overdraagt is het bovendien mogelijk om workshops bij Hilly te volgen. Neem gerust contact op om jouw ideeën en de mogelijkheden te bespreken.

Werk

Hilly is kunstschilder maar ook bezig met het kunstzinnig bewerken van meubels, vazen, fashionballs en borden. In haar werk staan beauty & fashion veelal centraal. Met haar frisse toegepaste kunstobjecten geeft Hilly een positief en kleurrijk statement af aan haar publiek. Alle werken van Hilly zijn te koop tenzij anders vermeld.